Puntensysteem

Budo-on-Tour Avondstage

Deze avondstage is geschikt voor iedere vechtkunstbeoefenaar in één van de Imaf-disciplines.

Van 19.30-21u trainen we gemeenschappelijk en daarna is er van 21-21.30u een openbaar groenebandexamen aan de hand van een examenprotocol, waarbij collegaleraren worden uitgenodigd ook punten toe te kennen en dit publiekelijk te motiveren.

Collegaleraren: graag een mailtje naar jiujitsuarnhem@gmail.com als je wilt optreden als gastexaminator.

De stage wordt gegeven door Rudy Mulderij, die de dag hiervoor precies 25 jaar geleden zijn diploma leraar niveau 4 in ontvangst mocht nemen.

Lag de nadruk bij de gele en oranje band vooral op een defensieve reactie, het kunnen loskomen uit een aanval  (hodoki waza) om vervolgens te kunnen vluchten, dan komt bij de groene band ook aandacht voor het tegenoffensief.  Tijdens deze actie beoordeelt de groene bander op welke wijze hij een gepaste, ferme tegenreactie geeft die bij zwaardere aanvallen destructief kan zijn. Het is belangrijk om aanvallen onder weerstand te trainen om de realiteitswaarde te toetsen. In een daadwerkelijke fysieke confrontatie moet de verdediging leiden tot demonteren of zodanig controleren dat er geen gevaar voor de verdediger ontstaat.  

Vechtprincipes komen centraal te staan tijdens de groene band jiujitsu, maar zijn bij iedere vechtkunst toepasbaar. Na het behalen van de groene band ben je halverwege het pad naar de zwarte band. Blijf trainen!

Extra Informatie

Laatste nieuws

Agenda

workimg
16
Sep 2018
Nihon JuJutsu, TaiJutsu, Judo

16-09-2018 11:00 t/m 12:30 lees meer...
workimg
22
Sep 2018
IMAF-Belgium 40 jaar - Budo stages

22-09-2018 10:15 t/m 09/23/18 00:00 lees meer...