Sfeervolle halfjaarlijkse danexamens en erepromoties voor judoka van IMAF Kodokan Judo Nederland!

In de gezellige dojo van Sportcentrum Pleizier in Amsterdam werden zondagmiddag 2 juni voor de vierde keer de IMAF Kodokan Judo Nederland erepromoties en danexamens georganiseerd.

Onder grote belangstellenden van vrienden, familie en andere supporters werden de examens afgelegd en de erepromoties uitgereikt.

Bij de erepromoties was er ook dit keer weer aandacht voor de bijzondere verdiensten van de judoka, zij werden niet alleen door Richard de Bijl en Joop Pauel toegesproken, maar ook door bekenden van deze judoka.

De 80-jarige Ko van Beedorp kreeg zijn 3e dan uitgereikt voor zijn vele verdiensten als scheidsrechter en zijn jarenlange betrokkenheid bij het judo.

Voormalig Wereld Kampioen Ruben Houkes hield een prachtig toespreek voor zijn schoonvader Freek Libosan.

Ruben stond uitgebreid stil bij de lange carrière van Freek als judoleraar en succesvolle coach bij de vele Nationale Kampioenschappen.

Ruben sprak ook zijn waardering uit naar IMAF Kodokan Judo Nederland,

Zo zei hij:

“Dat er in Nederland nu een instituut is dat snapt hoe je mensen moet verbinden en waarderen. Omdat dit ongekend veel uitmaakt. Voor hen zelf, maar zeker ook voor de toekomst van judo”.

Bijzondere aandacht was er voor de bekende judoleraar en oud CIOS docent Henk Harm, Henk kreeg na 25 jaar als 6e dan, eindelijk de zeer verdiende promotie tot 7e dan judo!

Na het vertellen van vele anekdotes uit de lange loopbaan van Henk, kreeg hij zijn band omgeknoopt door Henk Mol.

Een bijzondere toespraak was er van Michael Kortekaas die Henk roemde om de invloed die hij had gehad op de loopbaan van Michael.Uit waardering hiervoor overhandigde hij Henk het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek dat gaat over Mentale Kracht.

Uit waardering hiervoor overhandigde hij Henk het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek dat gaat over Mentale Kracht.