Geslaagde Budo on Tour in Doesburg en Hoorn op 17 en 18 februari 2024


Een dertigtal budoka hebben hun zaterdagmiddag goed besteed door een drietal budodisciplines te trainen in het kader van Budo on Tour van IMAF Nederland.
Budo on tour, georganiseerd door de IMAF, is bedoeld om budo dichterbij in de regio te brengen en de gelegenheid te bieden om ook eens een andere budodiscipline te beoefenen. Dat slaat aan, gezien de opkomst en het enthousiasme op de mat bij onze gastdojo I AM Sports Doesburg. De gastdojo en de docenten rekenden geen kosten, waardoor ook deze Budo on tour weer gratis te volgen was. Hartelijk dank! Tijdens deze Budo on Tour werd er onder leiding van Rudy Mulderij jujutsu beoefend, daarna volgde karate door Bas Welling en vervolgens besloot Frans Spiering met kungfu.
Bij jujutsu lag vandaag het accent op het kiezen van een veilige positie, gevolgd door een verdediging die uiteindelijk er voor moet zorgen dat de aanvaller op zijn buik gecontroleerd wordt. Karate werkte vooral op een lijn met wering gevolgd door een serie atemi variaties. Frans benadrukte dat kungfu vooral in de kleine ruimte werkt met stoten, slagen en trappen.
Na het jujutsublok vroeg IMAF bestuurslid Rolf Coolen aandacht voor een bijzondere promotie tot eerste dan Nihon jujutsu voor Anne Kewilaa. Anne beoefent een kwart eeuw judo en jujutsu bij I AM Sports, maar heeft door zwaar blessureleed eerder geplande examens moeten laten schieten. Zij had bij diverse leraren aangetoond dat zij zeker shodanwaardig is en vandaag heeft ze dan ook deze bevestiging namens de IMAF mogen ontvangen. Rudy nodigde tijdens de ceremonie Annes eerste leraar Johan Eilers uit om de zwarte band om te gorden om de gezamenlijke mijlpaal extra luister bij te zetten.


Op 18 februari stond het Hanbo Jitsu Stage onder auspicien van de IMAF nl op het programma bij Budo Sport Hoorn op de grote tatami. Dit onder de noemer van Budo – on – Tour, zal er regelmatig een stage worden gehouden om voor een laagdrempelige wijze het Budo onder de aandacht te brengen. Vandaag in totaal 25 enthousiaste deelnemers waren present voor deze clinic. Deze stage stond open voor allerlei diciplines (Judo – Karate – Jitsu ) en voor alle gradaties. Dit resulteerde in een mooie mengelmoes van verschillende niveaus. 

Basis-technieken, hanteren en bewegen en daarna zeker het toepassen van dit alles heeft een beeld gegeven wat er zoal met een Hanbo gedaan kan worden. 

Heerlijk getraind, hard gewerkt en nagedacht ( 🙂 ) en zeker ook gelachen. Concluderend dat er medio mei 2024 hier een vervolg aan wordt gegeven.


We treffen elkaar ongetwijfeld gauw weer. Volg de IMAF-agenda!