Met 42 judoka op de mat en veel oud judoka aan de rand van de mat, kijkt IMAF Kodokan Judo Nederland tevreden terug op een geslaagde middag voor de judo “veteranen”.

Na de welkomstwoorden van KJN-voorzitter Joop Pauel begon de training met de traditionele warming up van Willem van Boesschoten (6e dan).

Met Karel Gietelink (8e dan) en Gé van den Elshout (7e dan) had KJN twee topdocenten op de mat, die met hun eigen thema’s de judoka hard lieten werken.

Dat de judoka het erg naar hun zin hadden kun je op de foto’s wel zien!

De middag begon met het bedanken van de voormalige veteranen commissie, die de afgelopen 10 jaar voor de JBN, de veteranen activiteiten met veel enthousiasme hebben georganiseerd. Ad Rebel en Richard de Bijl, indertijd de initiatiefnemers van deze commissie, bedankten deze judoka namens Kodokan Judo Nederland.

Het positieve nieuws is dat deze middag collega’s zich hebben aangemeld voor een nieuwe KJN-veteranen commissie!

Het komende jaar gaat deze commissie voor alle judoka, dus ook judoka die geen lid zijn van Kodokan Judo Nederland, veteranen-trainingen organiseren!

Aan het slot van deze middag ontvingen Aad Hennekes en Leo Grimminck, twee “oud-scheidsrechters”, uit handen van Siem Kattestaart hun welverdiende erepromotie tot 2e dan judo.

In het gezellige ‘veteranen café “ van de Bijl & Gros Judo, werd onder het genot van een glaasje en bitterballen deze succesvolle middag afgesloten.